VPN är inte bara en behändig och bra tjänst när du vill vara anonym på nätet, utan med en VPN så kan du också streama film gratis med VPN från olika länder genom att ansluta genom servrar i respektive land. Det betyder att du helt gratis får tillgång till ett stort utbud av filmer och tv-serier i en rad länder runt om i världen, oavsett var du befinner dig.

Idag så har de flesta filmbolag och tv-stationer begränsat tillgången till serier och tv-program till det land som de har för avsikt att erbjuda tjänsten. Det innebär att du som bor utomlands eller befinner dig på en resa utomlands inte kan titta på tv i dessa länder som har begränsningar. Men med en bra VPN tjänst så har du möjlighet att kunna streama filmer och tv-program från ett stort antal länder.

Vad är VPN?

VPN, Virtual Private Server, är en tjänst som finns på nätet där du kan koppla upp dig och erhålla en helt anonym IP-adress. Det innebär att det du skriver eller gör på internet inte kan kopplas till dig personligen. En VPN server sparar ingen personlig information om dig eller din IP-adress. Därför kan ingen, varken regeringar, myndigheter eller någon annan, erhålla information om dig.

VPN tjänster är populära i länder där regeringen granskar sina invånares internetvanor eller i länder där man har blockerat tillgången till olika sidor på nätet, exempelvis nyheter, sociala medier och politiska sidor. Exempel på länder som har en sträng censur på nätet är bland annat Kina, Thailand, Nordkorea och Burma.

Skälet till detta är för att regeringen vill förhindra att medborgarna får tillgång till känslig information men också för att hindra medborgarna att besöka oppositionens hemsidor. Ofta är straffen mycket hårda och bara genom att dela ett Facebook-inlägg så kan en medborgare riskera många år i fängelse.

Medborgare i länder med sträng censur kan därför använda sig av VPN för att inte bli identifierade och straffade för vad de skriver på nätet. Med VPN kan de också få tillgång till sidor som deras länder har blockerat.

Det kan finnas många andra skäl till att använda VPN, exempelvis att du diskuterar känsliga ämnen på forum eller laddar ner information som kan vara olaglig. Genom att ansluta dig genom en VPN så kan ingen spåra dig och inte heller den information som du sprider, läser eller laddar ner. VPN ger dig också möjlighet att titta på tv i länder som har begränsat tillgången till sina egna medborgare.

Hitta en bra VPN för att streama film

Det finns tusentals olika VPN tjänster att välja mellan, vilket kan göra det svårt att hitta den mest prisvärda VPN tjänsten som passar dina behov bäst. Rent generellt så kommer du att behöva tillgång till både en bra hastighet och massor av trafiköverföring om du ska streama film genom en VPN.

När det kommer till VPN tjänster med generösa trafiköverföringar och en bra hastighet så kan priset för tjänsten variera stort. För att du enklare ska kunna hitta den prisvärd VPN tjänst som uppfyller dina behov så är det lämpligt att besöka en sida på nätet där de jämför olika VPN tjänster.

Hos en jämförelsesida så kommer du att kunna hitta massor av information om de olika VPN tjänsterna. Bland annat så jämförs priser, hastigheter och trafikvolymer.

Du kan också få del av information om i vilka länder som VPN tjänsten har sina servrar, vilket är viktigt om du ska komma åt tjänster som är begränsade till landets invånare. Vill du kunna streama film och titta på tv i länder som exempelvis Sverige, USA och England så ska du välja en VPN tjänst som kan erbjuda dig servrar i dessa länder.

När du väljer en VPN tjänst så kommer du att kunna abonnera på tjänsten genom att betala varje månad eller för ett år i förskott. Därför så är det bra att du väljer ett prisvärt alternativ som också uppfyller de krav som du har på en VPN tjänst. Det finns också gratistjänster på nätet som du kan använda dig av.

Dessa gör att du förvisso är anonym då du besöker olika sidor men har oftast mycket stora begränsningar när det kommer till hastighet och trafikmängd. Dessutom brukar gratistjänster bara erbjuda dig servrar i ointressanta länder som exempelvis Kina, Venezuela eller Ryssland. Det gör att dessa gratistjänster inte fungerar om du vill streama film genom VPN.

Skaffa VPN

När du har hittat en bra VPN tjänst som uppfyller dina behov så behöver du ladda ned en klientprogramvara till din dator eller din mobila enhet. Denna klientprogramvara hittar du på VPN tjänstens hemsida.

Efter att du laddat ned programvaran så behöver du installera den på din dator eller i din mobila enhet. När allt är klart så startar du programvaran, skapar ett konto hos VPN tjänsten, väljer vilket paket du vill använda och därefter anger du dina inloggningsuppgifter.

När du ska använda VPN så startar du programvaran, loggar in och väljer vilken server som du vill ansluta till. Om du vill titta på film i Sverige behöver du ansluta dig till en svensk server så att du får en svensk IP-adress.

Om du endast vill surfa anonymt så att ingen kan koppla det du skriver, läser eller laddar ned till dig personligen så kan du i princip använda dig av en VPN server i flera olika länder. Att använda VPN är därför väldigt enkelt och bekvämt.

Latest updated: september 17, 2019 | Writen by: