PureVPN marknadsför sig själva som världens snabbaste VPN-tjänst. Faktum är att de har en riktigt bra hastighet i sin tjänst och dessutom har de många bra funktioner. Deras hastighet är dock inte snabbare än andra VPN-leverantörers.

Med över tre miljoner användare runt om i världen är PureVPN en av de populäraste aktörerna när det kommer till pålitlig VPN.

Med denna tjänst kan du surfa anonymt och slippa bli blockerad av eller i olika länder och tjänster.

VPNInfoPrisMer
Purevpn logo
  • 31 dagars pengarna-tillbaka garanti!
  • Anslut 5 enheter samtidigt
  • Support dygnet runt
3,33 dollar i månaden när du tecknar 2 år.
Gratis testperiod: Nej
Besök

Kort info

PureVPN lanserades år 2007 och har sitt bolag baserat i Hongkong. På så sätt undviker de Five Eyes och Fourteen Eyes. Därmed kan du vara helt säker på att PureVPN inte lagrar någon data.

Hos PureVPN kan du vara inloggad med fem olika enheter på samma gång. Detta utan att ha en långsammare hastighet. Med multi-inloggningar kan hela familjen använda samma tjänst.

Du kan använda PureVPN på stationära och mobila enheter som använder Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Chrome och Firefox. Dessutom är tjänsten tillgänglig för bland annat routers, Android TV, Kodi, Playstation och Xbox.

När du köper tjänsten kan du bland annat betala med betalkort såsom Mastercard och VISA samt PayPal. PureVPN erbjuder dig som användare en 31-dagars garanti med pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Så här fungerar PureVPN

Att installera PureVPN är smidigt oavsett vilken enhet du använder. Du laddar enkelt ner mjukvaran och installerar den. På mobila enheter finns den i form av en app.

När du startat din VPN väljer du vart du önskar logga in virtuellt, alltså vilken IP-adress du vill ha. Du väljer server och ansluter sedan.

PureVPN har ett enkelt gränssnitt och den enkla appen passar för såväl nybörjare som för erfarna användare. Du kan anpassa appen efter de behov du har.

Bra funktioner

PureVPN har många bra funktioner att erbjuda sina användare. Bland annat tar de bort blockeringar och hjälper dig att vara anonym.

Privat data

PureVPN lagrar ingen information om dig som användare. De sparar inga loggar alls. Detta gäller även för din egna IP-adress, anslutningar, data och annat. På så sätt kan du surfa helt anonymt oavsett var du befinner dig.

Tunneling

En funktion som PureVPN erbjuder är tunneling. Split tunneling innebär att PureVPN låter dig ställa in vad du vill ska använda VPN och vad du vill ska användas som vanligt med din egna IP-adress. Om du använder en mobil enhet kan till exempel vissa appar gå genom VPN-tunnel.

Tunneling är extra bra om du befinner dig på en plats där internetleverantörer övervakar din dataanvändning.

Geografiska blockeringar

PureVPN hjälper dig att avblockera geografiska blockeringar. Därmed kan du använda alla hemsidor och tjänster på internet oavsett var du befinner dig. Du kan alltså undvika blockerade hemsidor och censur.

Om du vill ta del av internationella Netflix-bibliotek fungerar PureVPN bra för detta ändamål. Detsamma gäller för Hulu.

Bra hastighet

När det kommer till hastighet är PureVPN bra. De erbjuder obegränsad hastighet oavsett vad du sysslar med online. Därmed kan du streama filmer och ladda ner filer utan buffer.

Hastigheten kan påverkas beroende på vilken server du ansluter dig till. Om du upplever att det går långsamt kan du byta mellan de tusentals servrar som finns.

+2 000 Servrar

PureVPN har ett globalt nätverk av fjärrservrar. Därmed kan du virtuellt befinna dig på många platser världen över.

Med över 2 000 servrar som de strategiskt har placerat i olika länder har du inga begränsningar med PureVPN. Alla är de hastighetsoptimerade för att fungera så smidigt som möjligt.

PureVPN finns på 180 platser och har 24 servrar i Sverige. Dessutom har de 300 000 IP-adresser som är ständigt närvarande för åtkomst. Du kan ansluta dig till olika servrar för såväl streaming som anonymitet.

Hög säkerhet

PureVPN har den absolut högsta säkerheten som de kan erbjuda sina användare. Här har du full sekretess och kan surfa anonymt. PureVPN ser till att du har en anonym IP-adress när du använder deras servrar. De erbjuder även dedikerade IP-adresser. PureVPN skyddar mot DNS-läckage.

PureVPN använder protokoll såsom PPTP, IKEv2, OpenVPN, SSTP och L2TP. För sin kryptering använder de en 256-bitars kryptering, vilket är standard bland VPN-aktörer.

För att ge dig den bästa säkerheten har PureVPN en automatiserad kill switch. Denna aktiveras om du skulle tappa kontakten med din VPN-server och internetanslutningen bryts. På så sätt läcker ingen data ut. Så snart du får kontakt med servern igen aktiveras anslutningen. Du måste själv välja att du vill ha kill switch påslaget.

Nedladdning med VPN

Med PureVPN kan du enkelt ladda ner såväl filer som torrents. Du kan välja att se de server som tillåter detta. Dessa servrar är anpassade och optimerade för P2P vilket gör att det går extra snabbt att ladda ner. Nästan 100 platser låter dig ladda ner torrents, varav Sverige är en av dem.

Support

Om du skulle stöta på problem när du använder PureVPN kan du kontakta deras tekniska support. Kundservicen finns tillgänglig dygnet runt under veckans alla dagar.

Du når kundtjänstens medarbetare via mejl eller live chatt. Det finns även en FAQ där du hittar svar på de flesta frågor som kan dyka upp.

Sammanfattning

PureVPN är en höghastighets-VPN med servrar världen över. Deras tjänst är riktigt användarvänlig och de har många bra funktioner. PureVPN passar bäst för privatpersoner men kan behöva förbättra sin säkerhet något för dig som har höga krav. Användarupplevelsen är bra hos PureVPN. Här finns allt du behöver och du kan enkelt och smidigt streama film oavsett var du befinner dig.