Om du vill surfa säkert och undgå hackare är svenska OVPN ett alternativ för dig. Genom att använda OVPN är du anonym på internet och ingen vet vad du gör online. Dessutom går det snabbt.

OVPN är en mindre aktör på VPN-marknaden med sina cirka 99 000 användare. Detta är en aktör för dig som har säkerhet som viktigaste punkt. OVPN grundades bara för några år sedan men deras serverpark har vuxit starkt och idag har de en bred sådan.

VPNInfoPris
ovpn logo
  • 10 dagars pengarna-tillbaka garanti!
  • Fildelning tillåtet
  • 72 servrar i 11 länder
49 Svenska kronor i månaden när du tecknar 1 år.
Gratis testperiod: Ja

Kort info

OVPN är en aktör på VPN-marknaden som lanserades 2014. Deras mål är att vara en tillförlitlig VPN-tjänst som undviker skatteparadis och därmed krångliga komplikationer och lagstiftningar. OVPN har sitt bolag registrerat i Sverige och följer därmed svensk lagstiftning, till skillnad från sina stora konkurrenter.

Du kan använda OVPN på enheter som har Windows, MacOS, iOS, Linux, Android, Debian, Ubuntu och Synology NAS. Det finns även smidiga tillägg för webbläsare såsom Firefox, Chrome och Vivaldi. OVPN har funktionen kill switch.

För att köpa OVPN kan du betala med PayPal, betalkort, kontant eller Bitcoin. Genom att betala OVPN kontant kan du förbli totalt anonym. OVPN erbjuder dig som användare en 10- dagars pengarna tillbaka-garanti vilket är något kortare jämfört med dess konkurrenter.

Så här fungerar OVPN

OVPN är ett bra val om du vill ha en enkel och säker klient att använda. Det är en enkel process att installera denna VPN-service på din dator. Så snart du laddat ner programmet installerar du det på bara någon minut.

Du kan använda ditt OVPN-abonnemang på fyra stycken enheter samtidigt. Därmed kan det delas av flera personer. Själva programmet kan dock vara installerat på ännu fler enheter så länge som inte mer än fyra används på samma gång.

Bra funktioner

OVPN har många bra funktioner som de erbjuder sina användare. Några av dem är obegränsad trafik, obegränsad hastighet och hög säkerhet för privatpersoner.

Privat data

Det är just din säkerhet online som privatperson som OVPN har fokus på. Därför arbetar de extra hårt för att skydda din integritet, något de gör på ett mycket bra sätt.

OVPN garanterar att de har en loggfri tjänst, vilket är viktigt för dig som vill kunna surfa anonymt. OVPN sparar varken loggar temporärt eller permanent. Det gäller såväl för dina anslutningar, din data och tidsstämplar, trafik, IP-adresser, MAC-adresser, bandbredd och mer.

Alla VPN-servrar som tillhör OVPN körs utan någon permanent media. Det finns därmed ingen hårddisk eller liknande där loggar faktiskt kan sparas.

Geografiska blockeringar

OVPN är inte den bästa tjänsten om du vill kringgå geografiska blockeringar för streamingtjänster. Deras fokus är inte att erbjuda en tjänst som hjälper dig att streama från olika länders bibliotek. Istället är det anonymt surf och hög integritet som är deras fokus. Med OVPN kan du alltså inte se på amerikanska Netflix eller liknande.

Obegränsad hastighet

OVPN bjuder på en snabb VPN-service som inte saktar ner ditt surfande online. Istället optimerar den uppkopplingen och gör så att inget behöver buffra.

Här får du obegränsad hastighet och kan surfa obehindrat, samtidigt som du även kan ladda ner stora filer mycket snabbt.

Lågt antal servrar

Som en mindre aktör har OVPN färre servrar att erbjuda. De har för närvarande 76 servrar som är placerade i 16 olika länder. Servrarna ligger i Europa och Nordamerika och har stöd för OpenVPN.

OVPN har en egen byggklient för Windows, macOS och Ubuntu och motverkar DNS-läckage. Det protokoll OVPN använder är UDP och TCP.

OVPN har funktionen Multihopp som tar din trafik över ett flertal olika servrar för att garantera att ingen kan spåra dig. Detta är dock en tilläggstjänst utöver månadsabonnemanget.

Högsta säkerheten

För att kunna garantera din säkerhet online använder OVPN den starkaste krypteringen som går att hitta. På så sätt kan all den trafik du använder färdas på ett tryggt sätt. Den kryptering de använder sig av är en AES-256-CGM kryptering bakom en 2048 bit Diffie-Hellman-nyckel.

En av de bästa funktionerna för hög säkerhet som OVPN har är deras kill switch. Om din anslutning till VPN-servern skulle avbrytas aktiveras kill switchen och stänger av internetuppkopplingen. Så snart du anslutit till servern igen återaktiveras uppkopplingen till internet. På så sätt riskerar du aldrig att surfa utan din VPN påslagen.

OVP har hundratals olika IPv4-adresser som din egna IP-adress byts ut till. Därmed kan du surfa anonymt och risken att få samma IP-adress flera gånger är låg.

Nedladdning med VPN

Det är fullt möjligt att ladda ner filer och torrents när du använder OVPN. De tillåter nämligen torrenttrafik på alla sina servrar och stödjer P2P. Därmed kan du ladda ner film och annat utan att förlora din hastighet.

Support via chatt

OVPN har en professionell kundtjänst som du kan komma i kontakt med om du stöter på problem eller frågor. Du kan kontakta kundtjänstens medarbetare på såväl mejl som live chatt. Supporten håller öppet under kontorstider på dagarna.

Dessutom finns det en riktigt bra FAQ där du finner svar på de vanligast förekommande frågorna.

Sammanfattning

OVPN är en VPN-tjänst som definitivt kan rekommenderas för användare med ett stort behov av att skydda sin integritet och anonymitet online.

Med snabba, stabila servrar och en säkerhet som är något utöver det vanliga imponerar OVPN. Dessutom har de bra funktioner såsom kill switch och tillägget Multihopp.

Bland de negativa aspekterna kan man räkna avsaknaden av dygnet runt-service och avblockering av streamingtjänster. Detta vägs dock upp av att deras tjänst är välutvecklad och speciellt anpassad för dem som vill surfa anonymt.