NordVPN är en uppskattad aktör som erbjuder VPN, något som står för virtual private network. VPN skyddar din IP-adress och gör det möjligt att använda hemsidor och tjänster som annars är blockerade eller inaktiva i det land som du befinner dig i.

Med hög säkerhet ger de dig en större frihet på internet. Dessutom får du fullständigt dataskydd. Med över 12 miljoner användare världen över är NordVPN ett populärt alternativ.

VPNInfoPrisMer
nordvpn logo
  • 30 dagars pengarna-tillbaka garanti!
  • Anslut sex enheter
  • 60 länder
3,50 dollar i månaden när du köper 2 års plan.
Gratis testperiod: Ja
Besök

Kort info

NordVPN har sitt bolag registrerat i Panama, vilket är förmånligt för denna typ av tjänst. Tjänsten lanserades under 2012 och har därefter utvecklats i takt med användares behov.

När du betalar för detta VPN får du en licens som fungerar på upp till sex enheter. Allt genom ett och samma NordVPN-konto.

Du kan enkelt betala tjänsten med betalkort såsom Visa, Mastercard och American Express. Dessutom kan du betala med kryptovalutan Bitcoin. En möjlig nackdel är att det inte går att betala med PayPal hos NordVPN. Du erbjuds en 30 dagars garanti för pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Så här fungerar NordVPN

Att installera NordVPN är en enkel process. När du använder NordVPN kör de din internettrafik genom en fjärrserver. På detta sätt döljs din IP-adress, vilket gör att du blir anonym. Dessutom krypteras all ingående och utgående data till din enhet. NordVPN använder OpenVPN för att kryptera din information.

Du kan använda NordVPN på såväl datorer som använder såväl Windows och macOS som Linux. Dessutom kan du använda tjänsten på mobila enheter som använder sig av Android och iOS samt Android TV.

Bra funktioner

NordVPN har en rad olika funktioner som gör ditt surfande bättre. Du kan bland annat blockera annonser du inte vill se, samt surfa säkert på offentliga trådlösa nätverk.

Privat data

Den viktigaste funktionen hos NordVPN är att din data är privat. Genom ett eminent skydd av din IP-adress kan ingen se vad du gör online. De har en automatisk ”kill switch” och skyddar mot DNS-läckage. Du skyddas även genom att NordVPN inte samlar in, spårar eller delar med sig av din privata data. Om du använder dig av NordVPN kan inte heller din internetleverantör se vad du gör på internet.

Tar bort geografiska blockeringar

NordVPN gör det möjligt för dig att använda internet utomlands utan begränsningar. De kan nämligen hjälpa dig som användare att kringgå de geografiska blockeringar som finns.

Därmed kan du streama tjänster som är knutna till ditt Sverige trots att du befinner dig utomlands. Även Netflix går att använda med NordVPN. Därmed kan du se filmer som erbjuds i andra länders Netflix-konton.

Du får även tillgång till annars blockerade webbsidor och kan undvika censur. Dessutom drabbas du inte av eventuell begränsad bandbredd.

Hög hastighet

Trots att du använder en VPN-tjänst behöver du inte oroa dig för att din hastighet saktas ner. NordVPN ger dig streaming som inte buffrar. Därmed kan du se på filmer och videor utan att märka av någon försämrad hastighet. Detta är något som gör att NordVPN sticker ut från andra VPN-tjänster.

Med höga hastigheter kan du även ladda ner filer med NordVPN med riktigt bra resultat. Om du skulle uppleva att din hastighet är långsam kan du alltid byta till någon av tjänstens andra servrar. På så sätt kan du öka din hastighet.

Servrar

NordVPN har gott om servrar för att ge dig en kvalitativ tjänst. Med 5 569 servrar i 60 olika länder är detta ett bra val. Ett stort antal av dessa servrar är lokaliserade i Sverige, nämligen hela 198 stycken. Därmed kan du knappast få en snabbare VPN tunnel än denna. Med lägre belastning än andra aktörer på marknaden kan du surfa snabbt och utan buffring.

Säkerhet

När du använder NordVPN kan du känna dig helt säker på internet. Hos NordVPN kan all din trafik fritt flöda utan att du riskerar att utsättas för hackning eller stoppas.

NordVPN arbetar ständigt för att hålla den högsta möjliga säkerheten för sina användare. De har en loggfri policy som de håller hårt på. De har även en automatisk kill switch. Denna funktion blockerar automatisk din internetanslutning om VPN-tjänsten bryts. På så sätt riskerar du inte att någon data läcker ut. Slå därför på kill switchen och känn dig 100 % säker.

NordVPN krypterar dessutom all din data enligt konstens alla regler. All trafik som flödar igenom NordVPN:s VPN-tunnel skyddas av en AES 256-bitars kryptering.

Nedladdning med VPN

Det är fullt möjligt att ladda ner filer när du använder NordVPN. Det gäller även för torrenter. Det är en bra möjlighet för dig som inte använder streamingtjänster men ändå vill se på filmer. NordVPN har P2P-servrar som gör det möjligt att ladda ner torrenter.

Support 24/7

Om du stöter på problem när du använder NordVPN kan du kontakta deras kundtjänst. Faktum är att NordVPN har belönats för att ha den bästa kundservicen hos VPN-tjänster.

Du når deras duktiga kundtjänstmedarbetare dygnet runt under veckans alla dagar. Du kan välja mellan att skicka in ett mejl eller skriva i den livechatt som finns. Dessutom finns det ett välutvecklat hjälpcenter med svar på vanliga frågor.

Sammanfattning

NordVPN är en riktigt bra aktör inom VPN. Denna tjänst ska du använda om du vill ha en smärtfri upplevelse som går snabbt och smidigt. Användarupplevelsen är något som NordVPN har lagt ner mycket jobb på. Här är alla funktioner enkla och lättillgängliga. Du får en VPN-tjänst som är pålitlig och du kan alltid känna dig trygg och säker när du använder NordVPN.